За нас

“Мирамар филм” е създадена през 2001 г. от Илиян Джевелеков, Матей Константинов и Георги Димитров и бързо се налага като една от водещите продуцентски компании в областта на рекламата. През годините са произведени стотици игрални и анимационни реклами за клиенти като ДСК, Мтел, Лукойл, Си Банк, Eврофутбол, Технополис и много други.

Мирамар филм е организатор на десетки корпоративни събития, BTL кампании и концерти. Компанията специализира и в стореж на декори за събития като Спортист на годината, Coca Cola Energy Tour, ТВ предавания и сериали (Домашен арест, ВИП Брадър) и други. Фирмата разполага и с високо квалифициран FX екип, който изработва визуални ефекти както в реклами, така и в игралното кино.

В много случаи екипът на Мирамар създава и криейтив концепцията на рекламните клипове и събитията, които реализира.

Паралелно с рекламната дейност, Мирамар филм е продуцент на игрални, анимационни и документални филми. През 2008 г. игралният филм “Дзифт” на режисьора Явор Гърдев, се превръща в най-гледания филм за последните 20 години към тогавашния момент и печели награда “Сребърен свети Георги” за режисура в Москва, което отваря триумфален път на международната фестивална сцена.

Следващият игрален филм на фирмата е “LOVE.NET”, режисиран от Илиян Джевелеков, който е и съавтор на сценария заедно с Матей Константинов и Нели Димитрова. Художник на филма е Георги Димитров. “LOVE.NET” е най-гледаният филм в България за 2011 г. с над 200 000 зрители в кината. Участва на множество международни фестивали и печели десетки престижни национални награди.

Мирамар филм продуцира и документални филми, сред които “Етиопия – 13 месеца слънце” (2004), “Перу – непознатата планета на инките” (2006), “Белият генерал” (2008), “Куба е музика” (2009), “Шоуто продължава” (2010).

Мирамар филм е копродуцент от българска страна и на международни копродукции – “Братя” (2011) на режисьора носител на награда от Венеция Мурад Ибрахимбеков и полско-българския военен екшън “Кербала” (2015).

През 2012 г. късометражният анимационен филм “REW DAY” (реж. Свилен Димитров), участва на престижния фестивал в Анеси, последван от много фестивали и награди. Компанията продуцира и 3D анимациионния проект “Вълшебният сладкиш на Лелка Брелка” (2014). В момента започва производството на нов анимационен филм на Свилен Димитров, който ще бъде завършен през 2017 г.

През лятото на 2016 г. Илиян Джевелеков засне своя втори игрален филм – “Вездесъщият”. Зад камерата застана същият екип, който създаде “LOVE.NET”. Сценарият е на Матей Константинов и Илиян Джевелеков, оператор е Емил Христов, художник – Георги Димитров. В центъра на историята е един мъж, който постепенно се вманичава да следи всички около себе си със скрити видеокамери. Очаква се филмът да бъде на екран през 2017 г.