За нас

“Мирамар филм” е създадена през 2001 г. от Илиян Джевелеков, Матей Константинов и Георги Димитров и бързо се налага като една от водещите продуцентски компании в областта на рекламата. През годините са произведени стотици игрални и анимационни реклами за клиенти като ДСК, Мтел, Лукойл, Си Банк, Eврофутбол, Технополис и много други.

Мирамар филм е организатор на десетки корпоративни събития, BTL кампании и концерти. Компанията специализира и в стореж на декори за събития като Спортист на годината, Coca Cola Energy Tour, ТВ предавания и сериали (Домашен арест, ВИП Брадър) и други. Фирмата разполага и с високо квалифициран FX екип, който изработва визуални ефекти както в реклами, така и в игралното кино.

В много случаи екипът на Мирамар създава и криейтив концепцията на рекламните клипове и събитията, които реализира.

Паралелно с рекламната дейност, Мирамар филм е продуцент на игрални, анимационни и документални филми. През 2008 г. Мирамар филм продуцира първия си пълнометражен игрален филм „ДЗИФТ“ – дебют на театралния режисьор Явор Гърдев. Филмът спечели награда за най-добър режисьор на Московския филмов фестивал и беше показан на над 50 фестивала по света, включително Торонто, Солун, Санта Барбара, Гьотеборг, SXSW. Филмът също така беше хит в националния боксофис и беше продаден в редица чужди територии – САЩ, Франция, Великобритания, Германия, Турция и др.

Втората продуцентска филмова продукция на компанията, LOVE.NET, режисирана от Илиян Джевелеков, излезе през 2011 г. След национална маркетингова кампания, ръководена изцяло от Мирамар фил, „LOVE.NET“ стана най-успешният филм в боксофиса за годината. Филмът спечели множество престижни национални награди. Международната му премиера беше в рамките на  Московския международен филмов фестивал, след което беше селектиран в конкурса на Братиславския, Бахамския и Кипърския кинофестивали.

През 2017 вторият филм на Илиян Джевелеков, „ВЕЗДЕСЪЩИЯТ“, също беше разпространен успешно в кината и получи най -престижната българска награда – Златна роза, заедно с няколко други големи награди, включително наградата на международната филмова критика на София Филм Фест. Филмът беше българското предложение за наградата “Оскар” за чуждоезичен филм.

Мирамар филм участва в международните копродукции „И НЯМАШЕ ПО-ДОБЪР БРАТ“, 2011 (Русия-България-Азербайджан), режисирана от Мурад Ибрагимбеков и полско-българския филм КЕРБАЛА, 2015 по истинска история за полски и български войници в Ирак. Последната копродукция на компанията „КРЪВТА НА ПЕЛИКАНА“, 2019 (Германия-България) с участието на звездата Нина Хос, откри програмата „Хоризонти“ на Венецианския филмов фестивал. Филмът е заснет изцяло в България със сериозно българско творческо участие.

Мирамар филм продуцира късометражни филми на обещаващи млади режисьори. Филмът „ВЛАКОВЕ“ на Павел Г. Веснаков спечели наградата Джеймисън за най -добър български късометражен филм на София Филм Фест през 2011 г. и се състезава на международните фестивали в Киев и Лийдс. През 2012 г. късометражната анимация REW DAY на режисьора Свилен Димитров, беше селектиран в най-престижния анимационен фестивал в Анси, Франция и беше избрана в конкурса на много международни фестивали, сред които Хирошима, Варшава, Оденсе (награда Bogre Ring за най-добър анимационен филм), Упсала. Новата 15-минутна анимация на Свилен Димитров „ЛЮБОВНИ ЧЕРУПКИ“ имаше световна премиера на Варшавския фестивал, а през март тази година спечели голямата награда „Златен ритон“ на Фестивала на българското документално и анимационно кино. В пост продукция е игралният късометражен филм „МАРИЯ“ на Александра Фучанска с участието на Ирмена Чичикова.

През май и юни 2021 г. в прайм тайм по БНТ беше излъчен продуцирания от Мирамар филм сериал „ПОРТАЛЪТ“ – 6 серии х 54 мин. с режисьор Илиян Джевелеков. „Порталът“ беше сред десетте селектирани сериала в програмата „Proud to present” на организация на европейските обществени телевизии ЕBU и участва в състезателната програма на Европейския телевизионен фестивал в Полша „Heart of Europe”.

Мирамар филм е и сервизна компания за чуждестранни продукции. Вижте https://mfproduction.bg .